Bad Cluster Eliminatie (BCE)Wat is BCE?

Je wilt van een probleem af?
Steeds meer mensen hebben last van hyperventilatie, angsten, fobieën en depressiviteit. Sinds de ontdekking van de BCE-methodiek kun je daar zelf mee afrekenen. BCE benadert psychische en psychosomatische problemen op een herkenbare en uiterst effectieve manier die iedereen begrijpt.
De resultaten liegen er niet om: de meeste mensen die via deze methode hebben leren werken, geven aan daarna een 'nieuw leven' te zijn begonnen. Een bijkomend voordeel is dat deze methode doorgaans heel snel werkt. Jarenlange behandelingen bij de psychotherapeut behoren daardoor definitief tot het verleden. Bovendien word je geleerd je eigen therapeut te zijn.

Wat voor therapie is BCE®?
De BCE-methode maakt je wegwijs in je eigen brein. Je ontdekt hoe en waarom psychische en psychosomatische klachten ontstaan. Het word je daardoor duidelijk hoe je deze zelf kunt elimineren, verwijderen.

Een rationele methode
De BCE-methodiek werkt heel rationeel. BCE betekent: Bad Cluster Eliminatie. Bad-clusters zijn bijzonder nare herinneringen als gevolg van pijnlijke, bedreigende of angstige gebeurtenissen. Dit kunnen zeer schokkende ervaringen zijn zoals de dood van geliefden, fysiek geweld, verkrachting, incest, echtscheiding. Het kan echter ook om heel eenvoudig lijkende alledaagse dingen gaan zoals een ruzie, pesterijen of een ontslagkwestie. Bepalend daarbij is uitsluitend hoeveel indruk dat moment op jou maakt.

Waarom maken Bad-clusters je ziek?
Bad-clusters trekken zich heel diep terug, want herinneringen aan extreme dreiging, pijn of angst worden op een andere manier in ons geheugen opgeslagen dan normale gegevens. Om die reden kunnen we ze ons daarna niet zondermeer bewust en volledig herinneren. Het vervelende daarbij is evenwel dat alle emoties en lichamelijke reacties van dat moment ook worden opgeslagen en gekoppeld aan een dergelijk Bad-cluster.

Is dat dan zo erg?
Ja, we moeten beseffen dat alles wat wij dagelijks zien, horen, voelen, ruiken en proeven moet worden geanalyseerd door ons brein. Iets zien is namelijk niet hetzelfde als begrijpen wat je ziet. Ons brein analyseert daarom voortdurend zonder dat wij ons daarvan bewust zijn. Om dit te kunnen doen, heeft het brein vergelijkingsmateriaal nodig. We gebruiken daarvoor alles wat we ooit eens hebben opgeslagen in ons geheugen. Dit omvat alles wat we ooit hebben geleerd of meegemaakt. Bij onschuldige herinneringen is er niets aan de hand. Ons brein gebruikt helaas ook deze vervelende Bad-clusters met hun extreme emotionele lading en lichamelijke reacties. Zodra deze Bad-clusters worden gebruikt als vergelijkingsmateriaal worden ook de daaraan gekoppelde extreme emoties en lichamelijke reacties actief. Ze kunnen actief worden door het waarnemen van onbelangrijke dingen. Erger nog: ze achtervolgen je, je hele leven lang!

Voorbeeld
Je zit vanmorgen in de keuken. Je drinkt een kop koffie en eet een beschuit met hagelslag terwijl je een krant leest. Je ziet een foto van een verkeersongeval. Op de achtergrond speelt 'Yesterday' van de Beatles. Plotseling voel jij je erg vervelend worden. Je hart begint sneller te kloppen, je begint te zweten en je krijgt een benauwd gevoel. Hoe is dat nu mogelijk? Er is toch niets vervelends of onaangenaams aan de hand? Er gebeurt toch verder niets? Jawel, er gebeurt van alles! Laten we eens kijken wat er later in een BCE-sessie naar boven kwam.

De BCE-sessie
Negen jaar geleden is je vader omgekomen in een verkeersongeval. Ogenschijnlijk heeft dat niets te maken met hoe jij je nu voelt. Let op! Je wordt 's morgens vroeg opgebeld. Het is het ziekenhuis. Ze delen je mee dat je vader een dodelijk ongeval heeft gehad. Je wereld stort in. Op dat moment ontstaat er een Bad-cluster! Wat voel je op dat moment? Erg vervelend, hartkloppingen, je begint te zweten en krijgt het benauwd. Dat gevoel wordt gekoppeld aan de Bad-cluster opgeborgen. Je loopt naar de keuken. Verdwaast neem je aan tafel plaats waar een beschuit met hagelslag en een kop koffie op je staan te wachten. Op de radio speelt zachtjes 'Yesterday' van de Beatles. Als verdoofd neem je een hap van je beschuit en spoelt het weg met een slok koffie.

Waardoor werd de Bad-cluster actief?
Door herinneringsmomenten. Je dronk een kop koffie en at een beschuit met hagelslag terwijl je de krant las. 'Yesterday' speelde op de achtergrond. Je las in de krant over een verkeersongeval. Deze gegevens vertoonden voldoende overeenkomst met de inhoud van de Bad-cluster. Ogenschijnlijk onbelangrijke details, maar voldoende om de Bad-clusters te activeren als vergelijkingsmateriaal.

Via de BCE-methode worden deze Bad-clusters naar boven gehaald en de daaraan verbonden emotie in de vorm van fysiologie geëlimineerd. Daardoor verdwijnen al die vervelende emoties en lichamelijke reacties voorgoed! Daarbij is het niet nodig om je hele verleden weer naar boven te halen. We zoeken alleen Bad-clusters. Er wordt dus uiterst selectief gegraven in het verleden.

BCE is beduidend uitgebreider en veel meer dan een therapie. De BCE-methode leert je ervaren hoe en waarom je brein werkt en het laat je zien hoe Bad-clusters je gehele leven kunnen beheersen. Het elimineren van Bad-clusters heeft invloed op elk facet van je leven: je energie, levensvreugde, geheugen, concentratie, beoordelingsvermogen, psychische en lichamelijke gezondheid.

Bent u geïnteresseerd in deze behandelmethode? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvend gesprek.